Loader Image

Rozmarinul este o plantă aromatică ce rămâne verde tot timpul anului și ale cărui frunze se folosesc de obicei pentru a conferi aromă mâncărurilor, precum umpluturile, canea de porc, friptura de miel, carnea de pui și de curcan.
Venerat din cele mai vechi timpuri, rozmarinul era considerat sacru în culturile antice greacă, romană și egipteană. Parfumul energizant și ierbaceu al rozmarinului se folosește frecvent la masaj terapeutic și aromaterapie.

Beneficii primare
Adaugă o aromă savuroasă
, ierbacee la cărnuri și specialități culinare.
Parfum ierbaceu energizant.
Poate fi utilizat pentru a înlocui rozmarinul proaspăt la asezonarea mâncărurilor.

Gătitul cu ulei de Rozmarin
Uleiurile esențiale sunt foarte potente în comparație cu condimentele și mirodeniile uscate sau alți agenți de aromatizare, așa că o cantitate infimă de ulei poate conferi o aromă foarte intensă mâncării.
Când utilizezi ulei de Rozmarin la gătit, cel mai bine e să folosești metoda scobitorii – introdu vârful unei scobitori curate în flaconul de ulei esențial și apoi învârte scobitoarea în mâncare.
După ce ai amestecat bine, gustă să vezi dacă vrei să mai adaugi ulei sau nu.

Utilizări
Adaugă 1 picătură de ulei esențial de Rozmarin la cărnuri și aperitive, pentru un plus de savoare.
Transformă cartofii piure obișnuiți într-o garnitură plină de savoare cu un strop de ulei de rozmarin dōTERRA.
Folosește-l ca înlocuitor practic și potent al rozmarinului proaspăt sau uscat, în orice rețetă.

Indicații de utilizare
Pentru aromatizarea mâncărurilor.

Precauții
A se folosi doar diluat.
Nu consumați mai mult de o picătură pe zi.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Dacă sunteți gravidă sau vă aflați sub observația unui medic, cereți sfatul medicului.
A se evita contactul cu ochii și cu mucoasele.

Call Now Button
× Trimite mesajul tau